eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Fagyhat is a hét végén

A pénteki kellemes idő után a hétvégére jelentősen visszaesik a hőmérséklet, és szombaton délutántól eső is várható - mondta az InfoRádiónak az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. Jenki Szilvia hozzátette: keddtől számíthatunk felmelegedésre.

Pénteken eleinte csak fátyolfelhők zavarják a napsütést, enyhe tavaszi idő várható. A hőmérséklet csúcsértéke eléri a 17-22 Celsius-fokot - közölte az InfoRádióval Jenki Szilvia meteorológus.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa kiemelte: szombaton a déli óráktól egyre több helyen kell számítani esőre, záporesőre, mert a Kárpát-medencét eléri egy markáns hidegfront. Főként délen és nyugaton zivatar is kialakulhat, viharos széllökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3, 8 Celsius-fok között valószínű, míg a legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton általában 13, 18 Celsius-fok között alakul, délnyugaton ennél is melegebb lehet.

Vasárnap visszaesik a hőmérséklet, erősen felhős vagy borult lesz az ég, többfelé várható eső, zápor, és hétfőn is ilyen időre kell számítani. Kedden javulás jön, mindenütt csökken a felhőzet, és túlnyomóan napos időre számíthatunk - fejtette ki a meteorológus.

Jenki Szilvia kiemelte: a hajnali órákban néhol gyenge fagy is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet a kezdeti 7, 12 Celsius-fokról fokozatosan 14, 18 fokra emelkedik. Jövő hétvégén enyhe idő és 20 Celsius-fok várható - tette hozzá.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×