eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Ecuadorban is megjelentek a drogkartellek

Ecuadorban is megjelentek a kábítószercsempész bandák - ismerte el Rafael Correa, a dél-amerikai ország elnöke. Előző nap a hírhedt, befolyásos mexikói Sinaloa-kartell kilenc feltételezett tagját fogták el az egyenlítői országban.

"Tagadhatatlan, hogy a drogkartellek és a szervezett bűnözés aktívak Ecuadorban" - mondta az államfő a Majestav rádiónak adott nyilatkozatában. "Az viszont nem igaz, hogy az ecuadori helyzetet össze lehetne hasonlítani Mexikóval, ahol egész területeket ellenőriznek (a kábítószer-kereskedők)" - tette hozzá.

Az ecuadori rendőrség szerdán jelentette be, hogy elfogott négy ecuadori, három mexikói és két kolumbiai állampolgárt. Az akció a mexikói hatóságokkal közös művelet része volt, amelynek eredményeként Mexikóban elfogták a Sinaloa-kartell kilenc másik feltételezett tagját. Vizsgálják, hogy a kartellnek volt-e köze az ecuadori kábítószer-ellenes hatóság egyik ügynökének Quito melletti szombati halálához.

Ecuador két szomszédja, Kolumbia és Peru a világ két legnagyobb kokaintermelő országa. AA kábítószer jó része Ecuadoron keresztül jut el az Egyesült Államokba, ahol a legtöbb kokain fogy a világon az ENSZ adatai szerint.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×