eur:
399.35
usd:
364.16
bux:
74284.77
2024. október 9. szerda Dénes

Tavaszias lesz a hétvége, és az esernyőt is otthon hagyhatjuk

Bár többnyire erősen felhős időre számíthatunk, és többfelé kisebb eső, záporeső is kialakulhat, tavaszias marad az időjárás - mondta az InfoRádiónak az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. Gál Áron hozzátette: a hétvégén tovább emelkedik a hőmérséklet, és az esernyőt is otthon hagyhatjuk.

Tavaszias lesz az időjárás, bár kissé változékonyan alakul: erősen felhős időre kell számítanunk, csak rövid időre bukkan elő a nap, és kisebb eső, zápor is előfordulhat, helyenként pedig megerősödhet a délnyugati szél - mondta az InfoRádiónak az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Gál Áron hozzátette: nem lesz hideg, hiszen a hőmérsékleti csúcsérték 14-15 várható. A sok felhő miatt este is enyhe marad az idő, csak pár fokkal csökken a hőmérséklet a nappalihoz képest.

Csütörtökön a hidegfront volt a jellemző, pénteken azonban már melegfront alakítja az időjárást a Kárpát-medencében. A meteorológus arra hívta fel a figyelmet, hogy a változó fronthatás miatt figyelmetlenebbek lehetünk, és a megszokottnál enyhébb időben csökkenhet a koncentrálóképességünk.

A hétvégén kimondottan enyhe, tavaszias idő várható: sütni fog a nap, csapadék nem várható, a hajnali köd gyorsan megszűnik a délelőtti órákban.

A hőmérséklet a sok évi átlag felett alakul, a délutáni órákban 14-19 fokra lehet számítani, vasárnap pedig tovább melegszik az idő, és 15-21 fok körül lesz a csúcsérték.

Kellemetlenebbé teheti az időjárást a szombaton erős, vasárnap helyenként viharos déli-délnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10 fok között várható.

Hanganyag: Szépvölgyi István

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: álljanak a béke mellett!

Orbán Viktor: álljanak a béke mellett!

Éles hangon válaszolt a magyar kormányfő az EU-elnökségi programbeszédére reagálók felszólalásaira. Kritizálta az Európai Bizottság elnökét és a néppárti frakció vezetőjét is. Kitért arra is, hogy Nyugat-Európában hány orosz dolgozik országonként, és hogy miként kereskednek "fedett módon" az oroszokkal EU-tagállamok.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Vihar előtti csend a tőzsdéken

Vihar előtti csend a tőzsdéken

Emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, míg Ázsiában vegyes mozgásokat láttunk ma reggel. Ami az európai tőzsdéket illeti, itt csak minimálisak az elmozdulások. A gazdasági adatokat tekintve, ma a német külkereskedelmi mérleggel és Japán gépipari rendelésállományával indult a nap, majd délután az Egyesült Államokban a jelzáloghitel-igénylések számának változásáról vallanak, míg a Fed jegyzőkönyve betekintést nyújt a központi bank monetáris politikájának jövőbeni alakulásába.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×