Az Ohiói Egyetem kutatói azt vizsgálták, hogy mi képes elnyomni a nyers, illetve a főtt fokhagymagerezdek kellemetlen szagát. A kézenfekvő megoldás: a tej.
A minden háztartás hűtőjében megtalálható ital jelentősen csökkenti annak az összetevőnek a koncentrációját, amely a kellemetlen lehelet- és testszagot okozza - állítják a Journal of Food Science szaklap hasábjain az amerikai kutatók, akik szerint a tej sokkal hasznosabb a fogmosásnál, amely szinte egyáltalán nem jelent megoldást a problémára.
Kiemelték, hogy 200 ml tej közel 50 százalékkal csökkenti a lehelet allil-metil-szulfát koncentrációját. Minél zsírosabb a tej, annál jobb, és hasznosabb, ha a fokhagymás étel fogyasztása közben isszuk meg, mint utána.
A fokhagymát már több ezer éve használják gyógyszerként. Kiváló magnézium-, B6 és C vitamin, valamint szeléniumforrás. Segít csökkenteni a vérnyomást, a koleszterint, sőt még a rákos megbetegedések kialakulásának esélyét is.
Három megyére adtak ki viharjelzést - ítéletidővel ront ránk a hidegfront