eur:
393.33
usd:
367.53
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Különleges utónevet is kapott a brit miniszterelnök újszülött lánya

Cornwalli utónevet is kapott a brit miniszterelnök, David Cameron újszülött lánya, aki a vártnál korábban, a héten jött világra.

Florence Rose Endellion Cameron születését a miniszterelnöki rezidencia közlése szerint csak szeptemberre várták, de a kislány a család cornwalli vakációját "megzavarva" kedden délben császármetszéssel jött világra.

A miniszterelnök elmondta, hogy Anglia legnyugatibb megyéjében született lánya a különleges körülményekre utalva, a közeli St. Endellion település után is kap egy keresztnevet. (A falu egy hatodik századi cornwalli szentről, Endelientáról kapta a nevét.)

Florence Rose Endellion a 43 éves politikus és 39 éves felesége, Samantha Cameron negyedik gyermeke. Legidősebb fiuk, Ivan tavaly februárban, hatéves korában, betegség következtében hunyt el, 2004-ben megszületett Nancy, Arthur pedig 2006-ban jött világra.

Hivatalban lévő brit miniszterelnöknek 150 év után először 2000 májusában született gyermeke: ekkor Tony Blair felesége, Cherie életet adott negyedik gyermeküknek, Leónak.

Címlapról ajánljuk
A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában

szakértők az Arénában
A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×