INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Folytatják a Dráván eltűnt magyar kajakos keresését

InfoRádió / MTI
A horvát hatóságok folytatják a keresését annak a magyar férfinak, aki még péntekre virradóra tűnt el kajakozó társai közül a Dráván, a horvátországi Répás (Repas) közelében.

Juhász Zoltán zágrábi magyar konzul az MTI-nek vasárnap elmondta: a szombaton este felfüggesztett kutatást vasárnap reggeltől folytatják tovább, ezúttal is búvárok bevetésével. A férfit harmadik napja keresik a folyóban és annak part menti szakaszain.

A horvát katasztrófavédelmi szervezet vasárnapi közlése szerint a határőrizeti szervek két motorcsónakkal a magyarországi Barcshoz közeli Kriznicáig fésülték át a folyószakaszt szombaton, de a keresés nem vezetett eredményre.

Szombaton reggel adták hírül a horvát hatóságok, hogy 13 magyar kajakozó, akik Barcstól indultak el csütörtökön a Dráván, Répás közelében, egy szigeten akartak éjszakázni. Társuk, egy középkorú - mint később kiderült szívbeteg - Baranya megyei férfi ekkor hagyta el a táborhelyet, ahová nem tért vissza.

A rendőrök helyi horgászok, valamint a kajakozó társainak, feleségének és lányának közreműködésével pénteken reggel kezdték el a kutatást, amelyet szombaton folytattak tovább búvárokkal kiegészülve.

A rendőrség azt közölte, hogy a rendkívül erős sodrású folyónak egy meglehetősen nehezen megközelíthető szakaszain folyt a kutatás a vízen és a parton egyaránt. A kajakot már korábban megtalálták, az azon a szigeten volt, ahonnan a férfi eltávozott, de miután teljesen átkutatták ezt a földterületet, ott sem bukkantak rá az eltűntre.

Juhász Zoltán szombaton az MTI-nek azt is elmondta: a horvát hatóságok közölték vele, hogy az a 22 éves horvát férfi, akinek a holttestét szombaton magyar oldalon, Heresznyénél találták meg a Drávában, hasonló időpontban tűnt el. Véletlen egybeesés lehet, hogy nemcsak szinte azonos időpontban, de ugyanarról a folyószakaszról jelentették be a fiatalember eltűnését is.

A címlapról ajánljuk