eur:
401.23
usd:
364.19
bux:
72720.89
2024. október 3. csütörtök Helga

Vigyázzon a jelszavára, ha nyilvános helyen internetezik!

Az internetes többlapos böngészők hiányosságait használja ki az adathalászok új módszere. Amivel személyes adatokat, jelszavakat képesek ellopni. A szakember szerint munkahelyen a rendszergazda helyettünk is odafigyel és aggódik a biztonságért, az internetkávézókban azonban már veszélyben lehetünk.

Egyre több internetes portálon kell jelszót és egyéb adatot megadnunk, és a legtöbb netező a könnyebb megjegyezhetőség érdekében mindenhol ugyanazt a passwordot adja meg. Az InfoRádiónak nyilatkozó szakember azonban hangsúlyozta: a legjobb, ha mindenhol más jelszót használunk.

Sándor Zsolt elmondta: egy új adathalász módszer a többtabos (vagy más néven többlapos) böngészők gyengeségét használja ki. Szerinte védelmet jelenthet, ha nem nyitunk meg egyszerre több ablakot, és amikor befejeztük a böngészést, kikapcsoljuk azokat.

A Panda Security magyarországi ügyvezető igazgatója szerint könnyen átverhetőek vagyunk, ezért nagyon oda kell figyelni, hogy milyen adatokat adunk meg. Munkahelyen a rendszergazda helyettünk is odafigyel és aggódik a rendszer biztonságáért, az internetkávézókban azonban már veszélyben lehetünk.

A szakember szerint a netcafékban a biztonsági szint alacsonyabb, ezért ha nem muszáj, akkor ne menjük fel közösségi oldalakra és kerüljük a netbankolást is. Ez utóbbit mindig csak olyan számítógépről tegyük, amelyen van megfelelő biztonsági rendszer és frissített vírusirtó.

Hanganyag: Szépvölgyi István

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A lakhatást és a jelentős bérnövekedést segítő programot indít a kormány

Három újabb gazdaságélénkítő programról, a GYSEV magyar kézbe vételéről, a Magyarország elleni újabb uniós eljárásról, az Airbnb-tilalom lehetőségeiről, Orbán Viktor olaszországi látogatásáról és az új Nemzeti Galériáról is beszélt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
Egész Európa beleremeg abba, amit most az UniCredit pénzügyi zsenijei művelnek

Egész Európa beleremeg abba, amit most az UniCredit pénzügyi zsenijei művelnek

2007 óta nem látott Európa akkora határon átnyúló bankfelvásárlást, amekkora az olasz UniCredit és a német Commerzbank fúziójából összejöhet. A piaci manőverek sorozatát igénylő kísérlet mögött a felvásárlások nagymestere, a kontinens egyik legtekintélyesebb befektetési bankára áll: Andrea Orcel, az UniCredit vezérigazgatója (címlapképünkön).  Vezényletével az olasz bankcsoport teheti meg az első lépést a szétaprózódott, és ezért globális versenyhátránnyá vált európai bankrendszer piaci integrációja felé. A labda most az EU pénzügyi intézményrendszerének oldalán pattog: a teljes német politikai elittel szembefordulva kellene hitet tennie a tőke szabad áramlása és az egységes(ülő) bankpiac mellett.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×