eur:
389.61
usd:
363.54
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Kiderítik a genetikusok, hogyan lehet fekete párnak fehér gyermeke

Teljes genetikai vizsgálatnak vetik alá azt a fehér bőrű, kék szemű kislányt, akinek mindkét szülője fekete. A nigériai származású szülők maguk is segítenek a rejtély kiderítésében, és megpróbálják kideríteni, voltak-e fehér őseik.

Értetlenül áll az egész család és a brit orvostársadalom is a rejtély előtt, hogyan születhetett két fekete embernek fehér bőrű, kék szemű gyermeke. A kislányról egyelőre csak annyit tudni biztosan, hogy nem albínó.

Genetikusok szerint a dolog elméletileg lehetséges - ha mindkét szülő ágán volt fehér ős. Bár ilyesmiről Angela és Ben Ihegboro nem tud, a férfi ágán lehetnek fehér ősök, édesanyja ugyanis - Nigériában szokatlan módon - maga is kék szemű.

Mark Thomas, a londoni University College genetikusa szerint még így is csupán "sokmillió az egyhez" az esélye, hogy fekete szülőktől fehér baba szülessen. Feltételezése szerint többféle mutáció játszódhatott le a családban, például az alvó fehér gének albinizmust okozókkal keveredhettek.

Mnachit mindenesetre teljes genetikai vizsgálatnak vetik alá, bár a szülőket nem érdekli a kislány színe. "Lehetne zöld vagy sárga is - akkor is ugyanúgy szeretnénk" - nyilatkozta az édesapja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×