eur:
400.38
usd:
362.85
bux:
73059.71
2024. október 3. csütörtök Helga

Rekordot döntött az Index a foci-vb közvetítésével

Nézettségi rekordot döntött az Index.hu a labdarúgó-vb során, a meccsek élőképes közvetítését több mint 600 ezren követték az oldalon - mondta az InfoRádiónak Kardos Gábor ügyvezető igazgató.

Rekordnézettséget hozott a labdarúgó-világbajnokság közvetítése az Index oldalán. Több mint 600 ezer látogató követte az élőképes közvetítést, ilyenre még nem volt példa a magyar internet történetében. A mozgókép, a hagyományos írott hírszolgáltatás, a temérdek adat és kép heti hétszázezer látogatót hozott. Ugyanennyi idő alatt negyedmillióan nézték az élő adást, azaz az olvasók 40 százaléka nézte a közvetítéseket a neten. A legerősebb napon 251 000 látogató fordult meg a vb-mellékleten - mondta az InfoRádiónak a hírportál ügyvezető igazgatója.

Kardos Gábor kiemelte: az élőképes sugárzás ötvöződött az Index hagyományos írott és közösségi tartalmaival, így együttesen lett kiemelkedő az oldal látogatottsága.

A döntőt nézték a legtöbben, a spanyol-holland finálét összesen 60 ezren követték az Index oldalán. A teljes torna során a munkahelyi meccsnézés volt a legjellemzőbb, a koradélutáni találkozók jobban teljesítettek az estieknél - fejtette ki az ügyvezető igazgató.

Kardos Gábor szólt arról is, hogy  1300 cikk keletkezett a világbajnoksággal kapcsolatban a SportGézán, ezek közül pedig a Kassai Viktorral foglalkozó anyagok voltak a legnépszerűbbek. A cikkek mellett kiemelkedő tartalommennyiséget generáltak a kommentek és blogbejegyzések is. Csak a hivatalos szurkolói blogjainkban napi 100 000 olvasó fordult meg, nem is csoda, hiszen közel 1500 bejegyzést készítettek a bloggereink - tette hozzá, majd így folytatta: "Több mint félezer felvett videóanyagot nézhettek nálunk az olvasók, ezek legalább olyan népszerűek voltak, mint az élő adás".

A közvetítés során kezdetben adódtak technikai problémák, ám ezeket természetesnek tekintették az újszerűség miatt, és a gondokon az első hét után sikerült úrrá lenni - mondta el az Index.hu ügyvezető igazgatója, aki hangsúlyozta, hogy komoly infrastruktúrát és elosztó hálózatot kellett kiépíteni az élőkép sugárzásához.

Az Index.hu együttműködött az MTV-vel is a vb során, a köztévé weboldalát az Index szolgálta ki élőképpel, itt 250 ezer néző követte a meccseket - közölte Kardos Gábor. "A gép előtt töltött órák alapján - hevenyészett számításunk szerint - éves GDP-re vetítve hatmilliárd forintos csorbát ejtettünk a pannon puma metszőfogán, ezért utólag is mindenki szíves elnézését kérjük. Reméljük, legalább jól szórakoztak" - jelezte, humorérzékét csillogtatva.

Hanganyag: Szépvölgyi István

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Egészen új rakétákkal támadta Irán Izraelt, de a fegyverek látványos kudarcot vallottak

Az InfoRádónak nyilatkozó Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő elmondta, hogy a még tesztelés alatt álló rakéták 12-15 perc alatt képesek elérni Izraelt. Ennél nagyobb eredményt azonban egyelőre nem tudtak felmutatni az irániak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
Egymás után kongatják a vészharangot, nagy baj van az európai autógyártóknál

Egymás után kongatják a vészharangot, nagy baj van az európai autógyártóknál

Jelentős kihívásokkal kell szembenézniük az európai autógyártóknak, ami abból is tükröződik, hogy az éves előrejelzéseiket egymás után vágják vissza ezek a cégek. Az elmúlt hetekben-hónapokban annyi profit warning érkezett, hogy lassan már tényleg nem marad olyan európai gyártó, aki ne kényszerült volna a tervei visszafogására. Az elektromos átállás már alapvetően is az autóipar történetének egyik legnagyobb változását hozta el, de a helyzetet tovább bonyolítja a kihívásokkal teli makrokörnyezet, a kínai piacon való helytállás nehézségei, és az újonnan megjelenő szereplők által támasztott verseny.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×