eur:
398.23
usd:
359.7
bux:
74229.16
2024. október 1. kedd Malvin

A magyaroknak még mindig a Balaton a Riviéra

A magyarok többsége belföldre tervezi a nyaralását - mondta az InfoRádiónak a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója. Róna Iván hozzátette: a legnépszerűbb belföldi úti cél továbbra is a Balaton, de a sok fesztivál miatt az ország minden pontján lesz olyan rendezvény, amelyért érdemes odalátogatni.

A Magyar Turizmus Zrt. már öt éve a főszezon előtt közvélemény-kutatással méri fel, hogy a magyarok hova tervezik a nyaralásukat. A vezérigazgató az InfoRádiónak elmondta: folyamatosan növekszik a belföldi utak iránti népszerűség, és ma már az utazók több mint 70 százaléka a hazai pihenést választja.

Róna Iván kiemelte: idén az eddigieknél is többen szeretnének belföldön nyaralni, ráadásul hosszabb időre is tervezik a szabadságukat, és most már átlagosan 5-6 éjszakát terveznek eltölteni egy helyen. Ennek az egyik oka az erős euróárfolyam, ami miatt a magyarok inkább itthon költik el pénzüket.

A hazai úti célok közül természetesen még mindig a Balaton a legnépszerűbb, de a sok fesztivál miatt az ország minden pontján lesz olyan rendezvény, amelyért érdemes odalátogatni. Vagyis nemcsak a népszerű üdülőhelyek vagy a nagyvárosok, hanem a kisebb települések is vonzó úti célok lehetnek a turistáknak - véli Róna Iván.

A 2010-es főszezonra a magyar háztartások 46,1 százaléka tervez utazást, ugyanakkor 1,6 százalék még nem tudja biztosan, hogy a háztartásból ebben az időszakban fog-e valaki utazni, 52,3 százalék pedig biztos benne, hogy egyetlen utazásra sem fizet be.

A külföldi utazásoknak továbbra is Horvátország a legfőbb úti célja a magyar nyaralóknak. A belföldi és a külföldi főutazások esetében is - az előző évek tendenciájától eltérően - a legfontosabb időpont az utazásra a július helyett az augusztus lett - derül ki a felmérésből.

Hanganyag: Szépvölgyi István

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Tárik Meszár: a Hezbollah meggyengült, nehéz lesz kilábalnia a szorult helyzetből

Tárik Meszár: a Hezbollah meggyengült, nehéz lesz kilábalnia a szorult helyzetből

A dél-libanoni offenzívával az lehet az izraeli hadsereg célja, hogy a 60 ezer evakuált embert vissza lehessen költöztetni Észak-Izraelbe, illetve a határ menti zónában lévő demarkációs vonalnál felszámolja a Hezbollah katonai infrastruktúráját – mondta az InfoRádióban a Migrációkutató Intézet vezető kutatója. Tárik Meszár hozzátette: a libanoni kormánynak is érdeke, hogy hosszabb távon demilitarizált övezet legyen a libanoni–izraeli határ.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×