eur:
397.67
usd:
354.98
bux:
74334.36
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Nem a biztosítás hiánya miatt mennek a sürgősségire az amerikaiak

Ötből egy ember évente legalább egyszer meglátogatja a sürgősségi orvosi osztályokat az Egyesült Államokban, de legtöbbjüknek van valamiféle egészségügyi biztosítása - állapította meg egy szerdán közzétett amerikai kormányzati felmérés.

A felmérés eredménye ellentmond annak a közkeletű vélekedésnek, hogy a sürgősségi ügyeletek biztosítással nem rendelkező emberekkel és bevándorlókkal vannak teli. Cáfolja azokat az állításokat is, amelyek szerint a sürgősségi részleget valójában rutinvizsgálatok elvégeztetésére használják az emberek: úgy találták, hogy mindössze 10 százalékot tett ki a nem sürgősségi esetek aránya.

Az Egyesült Államok országos egészségügyi statisztikai központjának 2007-es, 12 hónapos felmérése szerint a 65 év alatti korosztály tagjai közül a nem biztosítottak nem jelentek meg gyakrabban a sürgősségi részlegeken, mint a biztosítottak. A legritkábban a magasabb jövedelemmel rendelkezők, a leggyakrabban pedig a 75 év fölöttiek és a feketék fordultak egészségügyi problémájukkal az ügyelethez.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×