eur:
396.78
usd:
355.53
bux:
74510.83
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Váltságdíjért kapta vissza kisfiát egy angolai milliomos Dél-Afrikában

Váltságdíj ellenében épen és egészségesen kapta vissza pár napja elrabolt kisfiát egy angolai iparmágnás a Dél-afrikai Köztársaságban.

A gyémántbányászatban érdekelt Faustino Amoes és családja Johannesburgban él. A szülők üzleti úton voltak, amikor az ötéves gyermeket elhurcolta magával négy fegyveres egy egyházi vasárnapi iskolából. A rendőrség jelentése szerint a helyszínen nem dördült el lövés.

Az emberrablók 150 ezer dollárt követeltek a kisfiú életéért cserébe, és a szülők a megbeszélt helyen átadták a váltságdíjat.

Az idei labdarúgó-világbajnokságnak otthont adó dél-afrikai államban az erőszakos bűncselekmények száma rendkívül magas, de gyermekrablás ügyében csak ritkán érkezik feljelentés a rendőrséghez. "Ebben az esetben az elkövetők tisztában voltak vele, hogy célpontjuk olyan valaki, aki tud fizetni" - magyarázta Lungelo Dlamini, a tartományi rendőrség szóvivője.

A hatóságok egyelőre még nem találták meg a négy emberrablót.

Az ötvenmillió lakost számláló afrikai országban naponta mintegy ötven embert ölnek meg, vagyis többet, mint a hatszor népesebb Egyesült Államokban.

Címlapról ajánljuk
Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). Az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×