eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Nagy esők jönnek délután, viharos szél és jég is lehet

Kedden nagy mennyiségű csapadék hullhat, helyeként viharos erejű szélre és jégesőre kell számítanunk, ezért az Országos Meteorológiai Szolgálat sárga riasztást adott ki - mondta az InfoRádiónak Fodor Zoltán. Az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa közölte: szerdán az ország nagyobb részén néhány órára kisüt a nap, de továbbra is több helyen számíthatunk záporra, zivatarra.

A déli óráktól délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és éjszaka többnyire borult lesz az ég. Egyre több helyen várható zápor, zivatar, néhol felhőszakadás, 20-30 milliméternél több csapadék is lehet - közölte az InfoRádióval az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Fodor Zoltán kiemelte: éjszaka az ország középső és északi részén várható jelentős mennyiségű csapadék, ezért az Országos Meteorológiai Szolgálat sárga riasztást adott ki.

A déli, délkeleti szél napközben megélénkül, a Dunántúlon néhol megerősödik. Zivatarfelhő környezetében a szél átemenetileg viharossá fokozódhat. Néhol jégeső is lehet - fejtette ki a meteorológus.

Szerdán az ország nagyobb részén néhány órára kisüt a nap, de a többször erősen megnövekvő felhőzetből továbbra is több helyen számíthatunk záporra, zivatarra, egy-egy hevesebb zivatar is kialakulhat, így a riasztás érvényben maradhat - mondta Fodor Zoltán.

Hanganyag: Szépvölgyi István

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt - Nagy vesztes a kancellár párja

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). Az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×