INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

Gazdát keres egy sereg egér

InfoRádió / MTI
Egész sereg egérnek keresnek befogadó gazdát Nagy-Britanniában, a rágcsálóhadat egy férfi házában találta a hatóság.

A Surreyben lévő egérlelőhely szinte kimeríthetetlen bőségű. Két évvel ezelőtt kétezer egeret lakoltatott ki a házból egy állatmentő csapat, ám ami ennél is meglepőbb, sikerült új gazdákat találni a rágcsálóknak.

A hatóság a férfi szomszédjainak panaszkodása nyomán cselekedett. A házban döbbenetes kép fogadta őket: szinte egérszőnyegbe botlottak, de minden bútoron "telt ház" volt, még a fürdőszobában is. Az egerek gazdája nem egészen beszámítható, bár inkább csak habókos gyűjtögető, semmint súlyosan mentális beteg. Ragaszkodott hozzá, hogy ne mérgezzék meg egereit.

Az állatmentők elkövették azonban azt a hibát, hogy az egérmániás férfi könyörgésére hátrahagytak két példányt, és véletlenül vegyes párost. Az eredmény: a minap megint mehettek egeret fogni, bár ezúttal "csak" félezer példányt kellett hajkurászniuk. Csakhogy abból az ötszáz egynéhányból legalább 200 várandós, így hamarosan megint meghaladja a kétezret az egérhad létszáma.

Az egerésző önkéntesek szerint ugyanakkor javult a helyzet. Első bevetésükön sokkal orrfacsaróbb bűz fogadta őket - adta hírül a Times című brit lap.

A címlapról ajánljuk