eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

A túl lassú csecsemőknek később az iskolában is gondjaik lehetnek

Azok a csecsemők, akik kilenc hónapos korukban nem képesek rendesen négykézláb haladni, később az iskolában is lemaradnak társaiktól.

Komoly problémákra utal az, ha bizonyos mérföldköveket nem ér el a kisgyermek - állítják brit kutatók. Ilyen mérföldkő lehet, hogy támaszték nélkül, egyenes háttal képes ülni, vagy négykézláb kúszni a földön.

Azoknak a gyermekeknek, akik ezeket nem teljesítik időben, a későbbiekben tanulási és viselkedési zavaraik lehetnek.

A kutatás készítői 15 ezer gyermeket vizsgáltak meg, a kicsik első öt éve folyamán. Kiderítették, hogy bizonyos tesztek elvégzése a gyermek egyéves kora előtt elengedhetetlen ahhoz, hogy a szülők és a gyógyítók megelőzzenek bizonyos, a későbbikekben jelentkező problémákat.

A University of London kutatásából kiderül az is, hogy a szegényebb családból származó gyermekek a módos társaikhoz képest mintegy egy évvel vannak lemaradva a fejlődésben akkor, amikor elkezdik az iskolát.

Ez az első olyan kutatás, amely a fejlődési problémákat közvetlenül összefüggésbe hozza az iskolai sikerekkel, és kimondja, hogy mindennek eredője a korai életkorban keresendő. A kutatók ezért összeállítottak egy tesztsorozatot, amelyet kilenchónapos korban el kell végezni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×