eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

3D-ben is nézhető lesz az angol rangadó

A vasárnapi Arsenal-Manchester United rangadó lesz az első sportesemény, amelyről háromdimenziós közvetítést sugároznak.

A Rupert Murdoch médiamogul érdekeltségébe tartozó Sky bejelentette, áprilisban elindítja 3D-s csatornáját, kísérleti jelleggel azonban már vasárnap térbeli adást sugároz az Arsenal és a Manchester United összecsapásáról.

Egyelőre kilenc kocsmában helyeznek el 3D-s tévéket (London, Manchester, Cardiff, Edinburgh és Dublin a kiválasztott városok), ahol a szurkolók speciális szemüvegekkel már az új formátumban élvezhetik a Premier League rangadóját. Az akciótól azt várja a cég, hogy egyre többen fognak majd otthonra is 3D-s tévékészüléket beszerezni. Korábban ezt a stratégiát alkalmazva vezették be a HD-adásokat is.

A Sky Sports a vasárnapi meccset természetesen a hagyomány technológiával is közvetíti, de a pálya szélén ott lesznek a 3D-adáshoz szükséges kamerák is. A csatorna más kommentátori csapatot alkalmaz a 3D-s közvetítéshez, ezzel is a szurkolók kedvében járva.

2010 a 3D-s tévézés éve lesz - mondta a Sky igazgatója, Gerry O'Sullivan.

A társaság két éve kezdte kifejleszteni a 3D-adáshoz szükséges feltételeket, és tanácsot kértek az Avatar rendezőjétől, James Camerontól is.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×