eur:
393.85
usd:
367.9
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Százmilliós kár a leégett hotelben

Kigyulladt a zalakarosi Hotel Karos Spa apartmanszállója keddre virradó éjjel, a tűzoltók az MTI tudósítójának jelentése szerint hét kocsival érkeztek a helyszínre. A lángokat hajnali fél hat körül tudták megfékezni, személyi sérülés nem történt, de a kár meghaladja a 100 millió forintot.

A szállodarészben vendégek nem tartózkodtak, a legfelső szinten lévő szolgálati lakások lakóinak azonban el kellett hagyniuk az épületet. Az egyik szemtanú az MTI-nek azt mondta: nem sokkal éjfél előtt pattogó hangra, füstre ébredtek, majd megszólalt a tűzjelző.

A helyszínre nagykanizsai, keszthelyi, marcali és zalaegerszegi tűzoltók vonultak ki nagy erőkkel, a tűz az apartmanszálló épületének teljes tetőzetére kiterjedt. A később már tíz gépjárművel, köztük három létrás kocsival dolgozó tűzoltók az épület mindkét oldaláról próbálták megközelíteni a több száz négyzetméterre kiterjedt lángokat, amelyek elérték a szolgálati lakásokat is.

Wéber Antal, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója az MTI-nek elmondta: a négy városból összesen 40 tűzoltó igyekezett megfékezni a lángokat. A tűz mintegy 600 négyzetméteren pusztított, a kár a kiégett lakások miatt - az első becslések szerint - meghaladja a 100 millió forintot. Azt a nagykanizsai tűzoltók vizsgálják, hogy mitől gyulladt ki a zalakarosi szállodaépület teteje.

A katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletének kora reggeli közlése szerint a lángokat hajnali fél hat körül tudták megfékezni a tűzoltók. Munkájuk során két irányból meg kellett bontaniuk a tetőt, így belülről, az álmennyezet felől is. A nagykanizsai tűzoltóság munkatársai az utómunkálatok miatt még a reggeli órákban is dolgoztak a hotelnél.

Az MTI tudósítója éjszaka a helyszínen úgy értesült: a szálloda főépületétől különálló épületnek csak a tetőterében, az ott kialakított szolgálati lakásokban tartózkodtak lakók, vendégek éppen nem voltak a szállóban. Az ötszintes ház tetejét fémborítás fedte, a tetőszerkezet alsó felében voltak a szolgálati lakások, a tűz feltehetően a felettük lévő tetőrészben keletkezett.

A Zalakaroson a legnagyobbnak számító, négycsillagos szállodának a honlapja szerint 221 szobája van.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×