eur:
393.45
usd:
368.15
bux:
66230.37
2024. április 24. szerda György

Kilométerekről kilőtt golyó ölhette meg a gyermeket

Egy öt kilométerről kilőtt golyó okozhatta egy 4 éves gyermek halálát az Egyesült Államokban.

Marquel Peters a szüleivel egy templomban tartózkodott a georgiai Decaturban, amikor a tetőn keresztül berepült egy lövedék, és belefúródott a fejébe. A gyermek összeesett, szülei pedig tanácstalanok voltak, hogy mi okozhatta a fejsérülését.

A fiút kórházba szállították, de az életét nem tudták megmenteni az orvosok, akik megtalálták és kioperáltál a golyót.

A helyi rendőrség egy korábbi ballisztikai szakértője, Kelly Fite szerint a golyót valószínűleg egy AK-47-esből lőtték ki. Hozzátette: a gépkarabélyt 3,5-5 kilométeres távolságban is elsüthették a templomtól, de a legvalószínűbb az, hogy jóval közelebbről, 700-800 méterről érkezett a golyó, csak 30-40 fokos szögben tartották a puskát.

Bár illegális, de gyakori, hogy az újév alkalmából a levegőbe lőnek - mondta a szakértő, aki szerint nem kizárt, hogy ez okozhatta a gyermek halálát.

A fiú anyja felszólította a lövés leadóját, hogy jelentkezzen, ám Kelly Fite szerint nem valószínű, hogy az illető tudja, mi is történt valójában, mit okozott a golyó.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Horgonyoztatják a forintot

Horgonyoztatják a forintot

A dollár gyengülésének következtében kedden érdemben erősödni tudott a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően szerda reggel az euróval és a dollárral szemben sem láthatunk nagyobb mozgásokat, délelőtt is enyhe gyengülés látszott csak az árfolyamokban, ami délután is megmaradt. Nagyon szűk sávban oldalazik a magyar deviza. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×