eur:
394.94
usd:
371.28
bux:
66468.12
2024. április 16. kedd Csongor

Megdőlt a melegrekord

Megdőlt a melegrekord szerdán az ország délnyugati részén. Török László meteorológus az InfoRádiónak elmondta: csütörtökön még melegebb lesz, utána azonban egy hidegfront hatására visszatér az éjszakai fagy.

Délnyugat felől enyhe és nedves levegő áramlott a Kárpát-medence térségébe, ez okozta, hogy a hó elolvadása után emelkedett a hőmérséklet a délnyugati országrészben, így megdőlt az országos melegrekord - közölte az InfoRádióval az Országos Meteorolóigia Szolgálat munkatársa. Szerda délután a Baranya megyei Sellyén 18,5 Celsius-fokot mértek, ezzel megdőlt az 1958-as rekord.

Az ország többi részén hidegebb volt, északnyugaton nem érte el a 15 Celsius-fokot a hőmérséklet, Budapest 6-7 Celsius-fokot mértek, északkeleten pedig még hidegebb volt - mondta el Török László.

Arra nem lehet számítani, hogy a már olvadásnak indult hó megmarad karácsony estére. Csütörtökön többnyire erősen felhős égre számítunk rövid felszakadozásokkal, a délutáni órákban egyre több helyen valószínű ismétlődő eső, zápor. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön általában 5, 10 Celsius-fok között, északkeleten kevéssel ezalatt, délnyugaton efölött alakul.

Pénteken még melegebb idő várható, majd vasárnaptól fokozatos lehűlés kezdődik és visszatér a télies hideg; éjszakánként fagypont alá süllyed majd a hőmérő higanyszála.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
A Fehér Ház szertefoszlatta Zelenszkij reményeit, az ukrán segélycsomagról folyik a vita Amerikában – Híreink az ukrajnai frontról kedden

A Fehér Ház szertefoszlatta Zelenszkij reményeit, az ukrán segélycsomagról folyik a vita Amerikában – Híreink az ukrajnai frontról kedden

Republikánus törvényhozók azt javasolták, hogy próbáljanak meg egy csak Izrael támogatására vonatkozó törvénycsomagot elfogadni. A Fehér Ház hétfőn azonban megismételte, hogy Joe Biden amerikai elnök nem fog jóváhagyni egy önálló, egyedül csak Izraelt támogató finanszírozási törvényjavaslatot, a csomagnak Ukrajna támogatását is tartalmaznia kell. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök fölvetette, hogy a NATO-országok úgy segíthetnék az ukrán védekezést, ahogy tették azt Izraellel, de a Fehér Ház szerint a két ország esete teljesen más, az Egyesült Államok nem fog részt venni az ukrajnai harcokban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×