INFORÁDIÓ 

2018. március 25. vasárnap
Irén, Írisz

Megdőlt a melegrekord

Infostart / InfoRádió
Megdőlt a melegrekord szerdán az ország délnyugati részén. Török László meteorológus az InfoRádiónak elmondta: csütörtökön még melegebb lesz, utána azonban egy hidegfront hatására visszatér az éjszakai fagy.

Délnyugat felől enyhe és nedves levegő áramlott a Kárpát-medence térségébe, ez okozta, hogy a hó elolvadása után emelkedett a hőmérséklet a délnyugati országrészben, így megdőlt az országos melegrekord - közölte az InfoRádióval az Országos Meteorolóigia Szolgálat munkatársa. Szerda délután a Baranya megyei Sellyén 18,5 Celsius-fokot mértek, ezzel megdőlt az 1958-as rekord.

Az ország többi részén hidegebb volt, északnyugaton nem érte el a 15 Celsius-fokot a hőmérséklet, Budapest 6-7 Celsius-fokot mértek, északkeleten pedig még hidegebb volt - mondta el Török László.

Arra nem lehet számítani, hogy a már olvadásnak indult hó megmarad karácsony estére. Csütörtökön többnyire erősen felhős égre számítunk rövid felszakadozásokkal, a délutáni órákban egyre több helyen valószínű ismétlődő eső, zápor. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön általában 5, 10 Celsius-fok között, északkeleten kevéssel ezalatt, délnyugaton efölött alakul.

Pénteken még melegebb idő várható, majd vasárnaptól fokozatos lehűlés kezdődik és visszatér a télies hideg; éjszakánként fagypont alá süllyed majd a hőmérő higanyszála.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

Kapcsolódó hang

Megdõlt a melegrekord
 


Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk