INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Hogyan lehet valaki allergiás a karácsonyra?

Infostart / InfoRádió
Lisa Smith számára a karácsony egyet jelent a folyamatos tüsszögéssel, könnyezéssel és köhögéssel. Kiderült, a fiatal lány allergiás a karácsonyfára.

Lisa Smith tinédzserkora óta retteg a karácsonytól, és nem véletlenül. Amíg sokunknak a fa feldíszítése és az ajándékok kibontása jelenti az ünnep csúcspontját, a 26 éves, Londonban élő lánynak maga a rémálom.

A karácsony számára nem jelent mást, mint folyamatos könnyezést, fejfájást és tüsszögést. Azt mondta, megtalálta rejtélyes állapotának az okát: egész egyszerűen allergiás a karácsonyra, pontosabban a fenyőfára.

Attól a pillanattól kezdve, hogy az üzletekben felállítják az első karácsonyfákat, teljesen beterít az influenza - mondja az úszásoktató, akinek eddig minden karácsonyát tönkretette a furcsa allergia.

A fenyőfa tűlevele és erős illatú gyantája az, ami kiváltja a kellemetlen tüneteket a fiatal lánynál, de még a következő karácsonyig eltett díszek miatt is előjöhet az allergia. Lisa idén úgy próbálja elkerülni a kellemetlenségeket, hogy műfenyőt állít karácsonyra.

A címlapról ajánljuk