eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Nehezebben esik teherbe, aki túl sokat sportol

Ronthat a nők termékenységén az, ha túl sok időt töltenek a konditeremben - derül ki egy friss kutatásból.

Egy friss felmérés szerint annak a nőnek, aki naponta edz kimerülésig, háromszoros esélye van arra, hogy termékenységi problémái lesznek, mint azoknak, akik nem edzenek ilyen gyakran.

Azzal a kutatás készítői természetesen egyetértenek, hogy szükség van a mozgásra, az edzésre, és ennek előnyös hatásai vannak az egészségre, de rámutatnak arra: nem mindegy, mennyi energiát vonunk el így a szervezettől, ugyanis a megtermékenyüléshez is szükség van energiára.

Noha köztudott, hogy néhány élsportoló atlétanőnek problémái voltak a családalapítással, kiderült, hogy hasonló hatása van annak is, ha nem versenyszerűen ugyan, de rendszeresen kimeríti magát egy nő a sportolással.

A Norwegian University of Science and Technology által készített kutatás során háromezer nőt vizsgáltak meg. A többi mellett arra is válaszolniuk kellett, hogy milyen gyakran sportolnak, és milyen intenzitással tették ezt 1984 és 1986 között. Ezt követően áttekintették, hogy a vizsgált időszakot követő tíz évben hányan estek teherbe.

A kutatás vezetője elmondta: a nők között két kockázati csoportot hoztak létre a termékenység szempontjából. Az egyikben azok tartoztak, akik majdnem minden nap edzettek, míg a másodikba azok, akik az edzéseik során a teljes kimerülésig hajszolják magukat.

Emellett természetesen más tényezők is szerepet játszottak a termékenység csökkenésében, például az életkor, a testsúly vagy a dohányzás.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×