eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Öngyilkosságon gondolkodnak a rák fiatal túlélői

A gyermekkorban rákbetegségen átesetteknek több mint hét százaléka öngyilkosságot fontolgat. Az egyesült államokbeli kutatás a fiatal túlélők pszichikai állapotát vizsgálta.

A Journal of Clinical Oncology című szaklapban publikált felmérés eredményei szerint azoknál a leggyakoribbak az önpusztításról szóló gondolatok, akik valamilyen központi idegrendszeri rákos megbetegedésen estek át, ez 10,6 százalékukra jellemző.

Legkevésbé a non-Hodgkin limfómából kigyógyulók gondolnak a halálra - ez a B- vagy T-limfociták rosszindulatú daganatos elváltozása - rájuk 4,5 százalékban jellemző ez.

A tanulmány arra is rámutat, hogy gyakran súlyos pszichés problémákkal küszködnek életük további részében azok, akik gyermekkorukban estek át a rák valamelyik fajtáján.

Mindezt nagy problémának tartják a felmérés készítők, mert - mint mondják - miközben a betegség diagnosztizálása és kezelése egyre fejlettebb, aközben az általa okozott lelki problémák gyakran kezeletlenül maradnak.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×