eur:
388.84
usd:
363.13
bux:
68275.3
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Már most karácsonyi vásárlásra buzdítanak az áruházak

Angliában még kellemes őszi idő van, sárgul a lomb a fákon. De a nagyobb boltok, lanyha forgalmuk fellendítése érdekében, már most karácsonyi vásárlásra buzdítják az embereket, és az áruházakkal szegélyezett londoni Oxford Streeten a jövő kedden már felragyognak a karácsonyi kivilágítás fényei.

Karácsonyi hangulat még nincs Angliában, de az áruházak szeretnék, ha minél előbb elindulna az ajándékvásárlási roham. A Tesco és az Asda boltok, egymással versengve, karácsonyi dekorációval ékesítették játékrészlegüket, és fél áron kínálják a játékokat. Mivel a gazdasági krach elsöpörte a régi nagy olcsó-áruház láncot, a Woolworth-ot, ők nyújtják a karácsonyi ajándéknak alkalmas tömegáruk kínálatát.

Ha végig sétálunk a nagyáruházak londoni sugárútjain, az Oxford Streeten és a Regent Streeten, már most karácsonyi kirakatokat látunk, A Debenham áruház homlokzatán öt méter magas betűkkel csillog a felirat: "Karácsonyi ajándékok pompás választéka!"

Az Oxford Street és a Regent Street a tavalyinál egymillió fonttal többet költött a több kilométer hosszan húzódó karácsonyi kivilágításra, s ezt a jövő hét keddjén ünnepélyesen gyújtják fel. Az Oxford Street fénydíszei nyitott esernyőket és szalaggal átkötött nagy ajándékcsomagokat ábrázolnak.

A vásárlók idén óvatosak. Karácsonykor általában sok angol költekezik nyakló nélkül, de most a megkérdezetteknek csak a 19 százaléka kész hitelkártyára, banki hitelkeretét felhasználva vásárolni. Nagy konkurenciát jelent az áruházaknak, hogy takarékosságból ezrek és ezrek nézegetik az internetet, keresve a kedvező árú alkalmi árucikkeket. Igyekezetüket az sem hűti le, hogy postássztrájk fenyeget, ugyanis a csomagküldő cégek megígérték, hogy külön kézbesítőket szerződtetnek, ha a posta nem működik rendesen.

A Westfield bevásárlóközpont próbálja leginkább lepipálni vetélytársait: bár még az októbernek sincs vége, játékosztályán megjelent a piros ruhás, fehér szakállú Mikulás és térdére ültetve kérdezi a kicsinyektől, mit hozzon nekik. A háttérben a szülők csendben imádkoznak, hogy a gyerek ne kérjen villanyvasutat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×