eur:
387.91
usd:
357.78
bux:
68176.13
2024. május 17. péntek Paszkál

Spórolás poligám módra: négy nőt vett el egy szertartáson

Egy dél-afrikai férfi négy nőtt vett el feleségül - egyetlen szertartáson. Az afrikai országban nem ritka, sőt törvényben sem tiltott a poligámia, de az már nem mindennapi, hogy egy szertartáson ennyi menyasszony jut egy vőlegényre.

Több száz ember ünnepelte Milton Mbhelét, aki szombaton megházasodott. Az esemény különlegessége az volt, hogy a dél-afrikai férfi nem pusztán egy, hanem egyszerre négy menyasszonyt vezetett az oltár elé.

A dél-afrikai törvények elismerik a tradicionális poligám házasságokat (még az ország elnökének, Jacob Zumának is három felesége van), ám az ritkaságszámba megy, hogy valaki egyszerre mondja ki a boldogító igent az összes menyasszonyának.

A 44 éves férfi azzal indokolta a "tömegesküvőt", hogy az összevont eseménnyel pénzt lehet spórolni. Egyébként már van egy felesége, akivel 12 éve él házasságban, és 11 gyereke van.

A legfiatalabb felesége, a 23 éves Smangele Cele elmondta: a feleségek külön fognak élni egymástól, a férj pedig majd váltogatja őket. "Nem fogunk egy házban élni, de barátként fogjuk egymást kezelni" - ígérte a lány.

Címlapról ajánljuk
Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet
Lélektan

Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Ilyen merényletet csak mentálisan sérült emberek követnek el, de "táptalajként” mindenképpen kell alá egy egészségtelenül működő, megosztott "platformtársadalom”, amelyben a gyűlölködés elfogadottá vált – mondta az InfoRádió által megkérdezett szociálpszichológus.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×