eur:
393.66
usd:
364.84
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Veszprémben, Szekszárdon és Kecskeméten segít a Richter

Veszprémben, Szekszárdon és Kecskeméten folytatódik a Richter Egészségváros Programja. A helyi lakosok ingyenes szűrőprogramokon, tanácsadáson, egészségügyi témájú előadásokon vehetnek részt, a kórházak pedig - a megjelentek arányában - adományt kapnak a gyógyszergyártótól.

Bogsch Erik vezérigazgató az InfoRádiónak elmondta: jövőre is szeretnék folytatni a projektet, mivel a jelenlegi helyzetben a kórházaknak sem anyagi, sem emberi erőforrásuk nincs a szűrések elvégzésére.

Hozzátette: jelenleg az egészségügy nehéz helyzetben van, gyakran gyógyszerekre sincs elegendő forrásuk, épp ezért a szűrőprogramok gyakran csorbát szenvednek.

Rácz Jenő, a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója elmondta: 3-5 millió forintos adomány is óriási segítség a finanszírozási problémákkal küszködő kórházaknak.

Hozzátette: olyan műszereket tudnak így megvenni, amelyek beszerzésére egyébként nem lenne forrás.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×