eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Az orvosok harmada nem kér az új influenza elleni vakcinából

Egy brit felmérés szerint a szigetországban dolgozó háziorvosok jelentős hányada nem akarja magát beoltatni az új típusú influenza elleni vakcinával, mert feleslegesnek tartja azt.

Tízből egy háziorvos nem akarja magát beoltatni az új típusú influenza elleni védőoltással, 29 százalékuk pedig még nem döntötte el, hogy igénybe veszi-e a vakcinát - derült ki a brit háziorvosok szaklapjában, a Healthcare Republicban publikált felmérésből, amelyben 216 orvost kérdeztek meg.

David Salisbury, a brit Egészségügyi Minisztérium illetékese a szaklapnak nyilatkozva elmondta: az egészségügyben dolgozóknak kötelességük lenne beoltatni magukat.

Egy másik felmérés is hasonló eredményt mutatott ki. A Pulse című orvosi magazin 115 doktort kérdezett meg. Többségk szintén elutasítja a védőoltást, sokuk pedig még nem döntött, hogy beadassa-e magának azt. Az elutasítók több mint kétharmada azzal érvelt, hogy az oltás még nincs eléggé letesztelve, sokan pedig úgy gondolják, hogy az új típusú influenza az esetek többségében olyan enyhe lefolyású, hogy szükségtelen a vakcina.

Richard Hoey, a magazin szerkesztője úgy véli, a kormánynak a védőoltások fontosságáról meg kell győznie az egészségügyben dolgozókat, akik szerint a politika túlreagálja a betegséget.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×