eur:
390.92
usd:
365.31
bux:
68203.53
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Sérült hüvelykujj miatt nem jár helikopteres mentés

A New Hampshire-i hatóságok közölték egy, a hegyekben túrázó férfival, hogy hiába sérült meg a hüvelykujja, nem fognak mentőhelikoptert küldeni érte. A mentőegységeket gyakran riadóztatják apró-cseprő ügyek miatt.

Egy ötvenéves texasi férfi sérült meg múlt hét szombaton az Egyesült Államokban található Mount Crescent hegy közelében. A túrázó a hüvelykujján sérült meg, és mobilján kérte a mentőegységet, hogy küldjenek érte helikoptert.

Az alakulat egyik tagja azonban közölte, hogy sérült hüvelykujj miatt nem szoktak helikoptert küldeni, de természetesen a helyszínre irányítanak valakit.

Egyik munkatársunk beszélt a sérülttel, aki mentőhelikoptert szeretett volna, és elmondta neki, hogy mivel már elindultak feléje az ismerősei és a segítők, nem lenne praktikus egy helikoptert is kiküldeni - mesélte az esetet Matt Holmes, természetvédő.

Hozzátette: már nem egyszer fordult elő, hogy a mentőalakulatot apró-cseprő ügyek miatt hívták. Gyakran keresik őket a kirándulók, hogy a kutyáikat elszállítassák, de telefonált már olyan nő is, aki elveszett cipője miatt kért mentést.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×