eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Ne adjunk a gyerekeknek sonkás szendvicset - ajánlja a rákkutató

Gyermekek sokasága indul iskolába a táskájában egy sonkás szendviccsel minden nap. Egy kutatókat támogató szervezet szerint azonban nagyon helytelenül járnak el azok a szülők, akik ezt adják a gyermeküknek, mert így növelik náluk a rák kockázatát.

A sonka, a szalonna, valamint a húsosabb változata, azaz a bacon és más hústermékek növelik bélrák kialakulásának kockázatát, igaz, nem rövidtávon, hanem az életünk során.

Épp ezért nem érdemes már gyermekkorban elkezdeni ezek fogyasztását, hiszen ha már gyermekként ezt fogyasztják a kicsik - amikor ráadásul kevésbé áll ellen a szervezetük az egyes behatásoknak -, akkor jelentősen megnő a rák kialakulásának kockázata - jelentette ki egy rákos betegekkel foglalkozó brit jótékonysági szervezet.

A World Cancer Research Found nevű szervezet képviselői a halat, az alacsony zsírtartalmú sajtokat, a csicseriborsókrémet ajánlják, húst pedig csak kis mennyiségben, és nem ipari körülmények között feldolgozott formában.

A szakértők szerint a 60 millió lakosú Nagy-Britanniában évente mintegy 3 700 bélrákos megbetegedés megelőzhető lenne, ha az emberek hetente legfeljebb 70 grammnyi feldolgozott hústerméket fogyasztanának.

Bár a szervezet szakértőinek állítása szerint nincs egyértelmű bizonyíték a húskészítmények hatásáról, mégis úgy vélik, nem árt óvatosan kezelni a különböző kemikáliákat tartalmazó élelmiszereket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×