eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

A sportos szülők gyerekei aktívabbak

A csapatsportot kedvelő szülők gyerekei szívesebben járnak sportegyesületbe, és aktívabbak is.

A kutatók 681 szülőt és 433 negyedikes-ötödikes gyereket vizsgáltak 12 houstoni iskolában. Azok a gyerekek - mindkét nemből -, akiknek szülei értékelték az intenzív csapatsportot, kevesebbet néztek tévét, kevesebb időt töltöttek a számítógép előtt, és tevékenyebbek voltak, mint más gyerekek.

Az egyéni és a csapatsport szülői helyeslése a fiúk között nagyobb aktivitási szintet eredményezett, de a lányokra ez nem volt hatással - közölték az amerikai Baylor College of Medicine and Duke University kutatói.

A lányok és a fiúk aktivitási szintjének különbsége feltehetően attól függ, hogy a szülők miként állnak hozzá az egyes tevékenységi típusokhoz. Például inkább a fiúkat biztatják a nagy és a mérsékelt intenzitású csapat- és egyéni sportokra, az ilyen típusú erőt igénylő házimunkára - mint amilyen a kemény kerti munka -, mint a lányokat - idézte a Yahoo!NEWS a júliusban a Health Psychology című folyóiratban megjelenő tanulmány szerzőjét, Cheryl Braselton Andersont.

Véleménye szerint ez azt jelzi, hogy továbbra is létezik egyfajta nemi elfogultság, amely előnyben részesíti a fiúkat a fokozott aktivitást igénylő sportoknál.

Azt tanácsolja a szülőknek, hogy mind a lányok, mind a fiúk esetében kedvezően álljanak hozzá az erőteljes fizikai tevékenységekhez, és tudatosítsák magukban, hogy a lányok ugyanúgy akarják és tudják is végezni azokat.

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×