eur:
389.63
usd:
363.15
bux:
68130.39
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Kölyökinvázió: Most érdemes kilátogatni a budapesti állatkertbe!

Állatkölykök sokaságával lehet találkozni a budapesti állatkertben: a többi között borja van a törpezebuknak és kölykök születtek a rókamangusztáknál is - mondta az InfoRádiónak a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője.

Érdemes most kilátogatni a fővárosi állatkertbe, ahol több állatkölyök és fióka is született az utóbbi pár hétben. Az egyik legnépszerűbb közülük a gyűrűsfarkú makicsalád legifjabb tagja.

A Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője az InfoRádióban elmondta: a makik kifutóját néhány héttel ezelőtt alakították át, így most már a látogatók is bemehetnek az állatok közé, és közelebbről is szemügyre vehetik a főleg az anyja ölében tartózkodó makikölyköt.

A gyűrűsfarkú makik Madagaszkár déli részén őshonosak. A makik közül a legismertebb és legnépszerűbb fajnak számít, köszönhetően a jeladásra és az egyensúlyozásra is használt jellegzetesen hosszú, fekete-fehér csíkos farkuknak.

Hanga Zoltán elmondta azt is, hogy a rókamangusztáknál is volt szaporulat, hiszen három kölyök született. Az első hetekben még nagyon félősek voltak, de most már a közönség is láthatja őket a felnőtt állatokkal együtt játszani.

Kicsinye született a törpezebuknak is. A Dél-Ázsiában háziasított szarvasmarhafélét púpos szarvasmarhának is szokták nevezni, mivel a marja tájékán (válla környékén) zsírpúpot visel.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×