eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Az Indiai-óceánba zuhant az utasszállító

Fedélzetén 153 emberrel az Indiai-óceánba zuhant a jemeni állami légitársaság utasszállító repülőgépe a Comore-szigeteknél kedden hajnalban. Nem tudni, hogy van-e túlélője a balesetnek - közölte Idi Nadhoim, a három nagyobb és több kisebb szigetből álló parányi ország alelnöke.

A légitársaság névtelenül nyilatkozó tisztviselője azt mondta, hogy egy Airbus A310 típusú repülőgépük veszett oda az Indiai-óceánba. Az utasok franciák és Comore-szigeteki állampolgárok voltak, túlélőkről nem tudnak.

A párizsi Roissy repülőtér információi szerint a szerencsétlenül járt gép hétfőn 8 óra 55 perckor szállt fel a Roissyról, majd Marseille és Szanaa érintésével kedden hajnali 1 órakor kellett volna megérkeznie Moroniba. Párizsban is Airbusról beszéltek, de nem 310-esről, hanem A330-200-asról.

Nadhoim elmondta, hogy a katasztrófa kedden a kora hajnali órákban történt. Szanaában azt közölték, hogy leszállás előtt 15 perccel zuhant le az Airbus.

A pontos helyszín még nem ismeretes, de a fő szigeten fekvő Mitsamiouli városban mozgósították a kórházat.

A helyi rendőrség névtelenül nyilatkozó alkalmazottja megerősítette, hogy a repülőgép feltehetően az óceánba zuhant. Hozzátette, hogy az országnak nincsenek tengeri mentőalakulatai.

A Comore-szigetek a Mozambiki-csatornában, Madagaszkártól mintegy 300 kilométerre északnyugatra és az afrikai kontinenstől ugyancsak hasonló távolságra keletre fekszik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×