eur:
388.91
usd:
360.54
bux:
68388.12
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

"Overdose nem szokhatja meg, hogy más ló van előtte!"

Overdose egy francia ménessel tréningezik együtt, ami nem nagyon tetszik hazai csapatának. A ló ugyanis mindent versenynek tekint, ezért folyton vissza kell fogni. Mikóczy Zoltán tulajdonos nem szeretné, ha a ló boldogtalan lenne, és megszokná, hogy más után fut, ezért a héten ismét kiutazik hozzá, és még az is lehet, hogy Dózi máshová kerül, ahol egyedül tréningezhet.

Overdose Nantes-ban edz, ahol fantasztikusak a körülmények - mondta el Mikóczy Zoltán a PannoniaOverdose.hu-nak.

A pálya futófelülete kiváló minőségű, rend és tisztaság mindenütt, a munkáját mindenki fegyelmezetten végzi. Még a homokpálya is sokkal jobb, mint amin Dózi Alagon futkosni szokott, még az erdei utat is rendszeresen locsolják, hogy megfelelő mélységű legyen talaja, ahol a lovak csak kisétálnak a pályára.

"Abszolút ideális hely. Amíg nem tudunk ilyen körülményeket teremteni, addig nem lehet elvárni, hogy a Magyarországon tréningező lovak hasonló eredményeket érjenek el. Az első- és az ötödosztály nem tud egymással versenyezni" - hangsúlyozta Mikóczy.

Elmondta azt is, hogy Dózi nagyon jól van, fokozatosan veszi fel a versenyformáját, a kondíciója napról-napra jobb. Naponta két-három kör könnyű galoppmunkát végez - ettől azt várják, hogy folyamatosan javuljon a kondíciója.

A patája javulófélben van, még egy 4-6- hetes utókezeléssel számolnak. Ez idő alatt annyira be tud nőni az a lyuk, ami a bal első lábában van, hogy ez az újrapatkolásnál már nem szabad, hogy problémát jelentsen. Ezután lehet majd Dózit nagyobb mértékben terhelni.

Harmincan együtt

Mikóczy emlékeztetett arra, hogy eredetileg csak rehabilitációra küldték Dózit Nantes-ba, de miután ott csapatmunka folyik, a ló fokozatosan egyre inkább versenyformában érzi magát.

A probléma is pont ebből adódik, mert a tipikus francia edzésmódszer az, hogy kimegy harminc ló, és együtt dolgozik. Ez a tulajdonos érzése szerint kezdi zavarni a lovat, hiszen eddig mindig egyedül dolgozott, ráadásul senki nem tudta tartani vele a tempót.

Most is ez a probléma, már három-négy lépés után beéri az előtte lévő lovat, akkor vissza kell fogni ügetésbe, majd megint beindul... Úgyhogy egyfolytában harcol vele az edzője.

Vagy önállóan dolgozik, vagy sehogy

A munkát Nates-ban Henri-Alex Pantal irányítja, aki Franciaország tíz legjobb trénere közé tartozik, aki évtizedes, számára jól bevált edzésmódszert alkalmaz. Ebbe viszont Overdose nem illik bele, mert őt ilyenkor is viszi a szíve - hangsúlyozta Mikóczy, aki éppen azért utazik szerdán reggel Ribárszki Sándorral és az állatorvossal újra Nantes-ba, hogy ezt megbeszéljék.

Ha Pantal nem fogadja el azt a kívánságukat, hogy egyedül és önállóan dolgozzon a ló, akkor elviszik máshová. "Ugyanis ez a ló számunkra kincs, neki meg egy a sok közül. Úgy néz ránk, mintha a Holdról jöttünk volna, mintha azt sem tudnánk, mi a lóversenyzés, amikor ő már több mint tíz éve mestertréner, nehogy már mi akarjuk megmondani, mi a jó" - fogalmazott a tulajdonos.

"Viszont ezt a lovat mi ismerjük, mi készítettük fel az eddigi versenyeire. Nem szokhatja meg, nem fogadhatja el, hogy más ló van előtte. Neki az kell, hogy ő legyen az első, és az ottani munkamódszer ezért nem felel meg a számára. Nem ez a célom, de ha kell, elhozom a lovat, mert nem akarom a szívét megtörni" - jelentette ki Mikóczy Zoltán.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az új programjáról dönt a CDU – Angela Merkelnek csak a szelleme kísért a kongresszuson

Az új programjáról dönt a CDU – Angela Merkelnek csak a szelleme kísért a kongresszuson

A korábban kiszivárgott tervezet szerint több területen is szembe megy a korábbi merkeli politikával a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) új programja, amelyet a küldöttek fogadnak el a párt hétfőn kezdődött háromnapos kongresszusán. A tanácskozáson nincs is jelen a korábbi pártelnök- kancellár, de a kongresszusra korábbi politikája közvetve mégis rányomta bélyegét.

Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

A kínai–európai kapcsolatok megerősítése lehet Hszi Csin-ping európai körútjának legfőbb célja – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok és Diplomácia Tanszékének oktatója. Bartók András arról is beszélt, hogy milyen témák kerülhetnek a középpontba a kínai államfő magyarországi látogatásán.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×