eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Nem értik az orvosok, miért él kisbaba a kamasz testében - képekkel

Nem tudják megfejteni az orvosok, mi okozza egy 16 éves amerikai lány állapotát. Brooke kamasz testében egy karon ülő gyermek él.

Brooke Greenberg 16 éves, de mindössze hét kiló a súlya, a magassága pedig 72 centi. Nem tud beszélni, de az érzelmeit - például a csalódottságot vagy a boldogságot - ki tudja fejezni. Vagyis egy karon ülő baba él a kamaszlány testében.

"Miért nem öregszik? Lehet, hogy ő az örök ifjúság forrása" - teszi fel a kérdést az apja, de nincs válasz.

A marylandi lánynak még tejfogai vannak, csontjainak állapota pedig olyan, mint egy tíz éves gyereké. A haja és a körmei azonban érdekes módon folyamatosan nőnek.

Az orvosok feltételezik, hogy Brooke egy genetikai mutáció áldozata, ez gátolja a növekedését.

"Anélkül, hogy szenzációt hajhásznék, úgy vélem, hogy a vizsgálata lehetővé teszi számunkra, hogy kiderítsük, miért halandó az ember" - mondta az esettel kapcsolatban az ABC amerikai televíziónak Richard Walker, a Dél-floridai Egyetem kutatója.

Brooke testvérei egyébként valamennyien normálisan fejlődnek, így ha egyáltalán mutáció okozza az állapotát, azt csak ő örökölte.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×