eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Egy órán keresztül harcoltak az orvosok Michael Jackson életéért

Az egyik legsikeresebb popsztárként és ellentmondásos személyiségként emlékeznek világszerte a csütörtökön, 50 éves korában elhunyt Michael Jacksonra. Péntek reggelre halálhíre bejárta a világot, és a tévéadók hosszú órákon át foglalkoztak a rajongókat, de másokat is sokkoló hírrel. Az énekes valószínűleg szívroham miatt halt meg, a halál okát csak a boncolás után hozzák nyilvánosságra.

A pop királya nincs többé - ez a hír háttérbe szorította az iráni eseményeket, a gazdasági gondokat és a szintén csütörtökön elhunyt másik sztár, a Charlie-angyal Farrah Fawcettről szóló híradásokat.

Sajnálkozását fejezte ki Hugó Chavez venezuelai elnöktől kezdve Kim De Dzsung volt dél- koreai elnökön át a brit kormányfőig sok politikus. Madonna azt mondta, nem tudja megállítani a könnyeit. Arnold Schwarzenegger kaliforniai kormányzó a Twitter-oldalon emlékezett meg az énekesről. Quincy Jones legendás producer azt mondta: összetörte a halálhír.

Az élete végén bezárkózott, de egy utolsó koncertturnét tervező Jackson halálhírét bátyja, Jermaine így jelentette be: "Nagyon nehéz... Testvérem, a pop legendás királya 2009 június 25-én, délután kettő óra 26 perckor elhunyt."

Jermaine elmondta, hogyan próbálták a testvérét egy órán keresztül újraéleszteni. A médiát arra kérte, hogy ne zaklassák a családot. "Michael, mindig szeretni fogunk" - mondta, és távozott az újságírók elől.

Magyar idő szerint éjfélkor még csak arról érkeztek hírek, hogy Jackson kórházba került, később azonban több forrás is megerősítette, hogy nem sikerült újraéleszteni. A kórház előtt ekkor már a rajongók tömege gyűlt össze.

A világ másik részén, a Fülöp-szigeteki Cebu börtönben a rabok a Thriller-videóból ismert tánc előadásával emlékeztek meg a sztárról. Saját Thriller-videójukat több mint 23 millióan nézték meg eddig a Youtube-on. Harlemben is sokan tánccal hajtottak fejet az énekes előtt. A Jackson-őrült Dél-Koreát és Japánt különösen sokkolta a halálhír.

Uri Geller szerint a stressz okozhatta a halálát

Barátja, Uri Geller, akit hajnal óta többször is megszólaltattak, azt mondta, szerinte a tervezett londoni monstre koncertsorozat megterhelhette Jacksont és a stressz is hozzájárulhatott halálához. Michael perfekcionista volt, vissza akart térni a zene élvonalába, mert a poklot járta meg, amikor bíróság elé állították.

Geller azzal is védelmébe vette az élete utolsó éveiben egyre ellentmondásosabbá vált énekest, hogy megjegyezte: nagyon magányos volt, életét traumák kísérték, és már öt éves kora óta küzdenie kellett. A borzasztó vádak jelentették a vég kezdetét.

Vannak, akik nem tudják megbocsátani Jacksonnak a gyermekzaklatási ügyet, mások azért bírálják, mert plasztikai műtéteivel "fehérré akart válni".

Rajongói és sok zenekritikus azonban arra helyezi a hangsúlyt, hogy forradalmi újító volt. Egyesítette a fekete és fehér zenét és a közönséget is. A 65 millió példányszámban eladott Thriller pedig minden idők legsikeresebb lemezévé vált.

Közben a boncolás előtt folytatódik a találgatás a halál okáról. A londoni Times idézi azokat a pletykákat, amelyek szerint egy koncertpróba utáni túladagolt fájdalomcsillapító válthatta ki a szívrohamot.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×