eur:
389.21
usd:
361.44
bux:
67947.84
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Kíváncsi rá, melyik a világ legmocskosabb turistalátványossága?

Egy Írországban található kő a legkevésbé higiénikus turistaattrakció - derült ki egy brit utazási portál felmérésből, amelynek listáján szerepel egy színház fala, egy sírkő, egy tér és egy utca is.

A Corkhoz közel fekvő Blarney-kastély a tövénél található kőről nevezetes. A legenda ugyanis úgy tartja, hogy ha valaki megcsókolja a követ, mágikus ékesszólásra tesz szert. A tripadviser.com brit utazási portál felméréséből azonban kiderült, hogy a látványosság megcsókolásával az ember nemcsak a folyékony beszéd képességét, hanem jelentős számú baktériumot is kap.

A második legkevésbé higiénikus turistalátványosság egy seattle-i színház fala lett, nem is véletlenül. A kilencvenes évektől ugyanis a sorban ácsorgó színházba látogatók rendszeresen a falra ragasztották elhasznált rágógumijaikat, és bár kétszer is megpróbálták lesikálni a falat, a rágók nem tűntek el.

A nem túl impozáns lista harmadik helyét Oscar Wilde párizsi, rúzsnyomokkal tarkított sírja szerezte meg, míg a velencei Szent Márk tér és az azt ellepő több ezer galamb lett a negyedik. A lista ötödik helyén a hollywoodi Grauman's Kínai Színház előtti utcarész áll, mivel a sztárok cementbe öntött kéz- és lábnyomatait rengetegen tapogatják.

Címlapról ajánljuk
Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Május második napjáig adott határidőt a német pénzügyminiszter a minisztériumoknak a jövő évi költségvetés tervezetére vonatkozó kívánságaik előterjesztéséhez. A szabad demokrata Christian Lindner ugyanakkor már korábban utalt arra, hogy a fő "kívánságot" a szigorú megtakarítások jelentik. Ugyanakkor mindhárom koalíciós párt, a szociáldemokrata SPD, a Zöldek Pártja és a miniszter pártja, a liberális FDP is ragaszkodik ahhoz, hogy az általuk képviselt "vörös vonalakat" nem lehet átlépni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×