eur:
389.69
usd:
363.3
bux:
68091.79
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Nyolc gyerek, három gól, két válás - 5 perc alatt

Egy amerikai nő a napokban nyolc gyermeknek adott életet, 5 perc alatt. Most megtudhatja, mi mindenre lehet még elég háromszáz másodperc.

Hétfőn nyolcasikreknek adott életet egy nő Kaliforniában: a világon másodszor fordult elő, hogy egy anyától egyszerre ennyi gyerek élve szülessen meg. A dolog külön érdekessége, hogy a császármetszéssel született gyerekek öt perc alatt jöttek a világra.

Öt perc azonban hosszabb idő, mint gondolnánk. Most megmutatjuk, mit csinálhat, ha van ennyi szabadideje:

1. Rúghat mesterhármast


A liverpooli Robbie Fawler az 1993-94-es szezonban 4 perc 32 másodperc alatt három gólt rúgott. Ráadásul nem kisebb ellenfél, mint a Premier League egyik legjobb csapata, az Arsenal kapujába.


2. Írhat világslágert


A Goo Goo Dolls frontembere, Johhny Rzeznik öt perc alatt írta az Iris című dalt. A számot - ami az Angyalok városa című film egyik betétdala is lett - három Grammy-díjra jelölték, 18 hétig vezette a rádiós játszási listákat, a zenekart pedig a világhírnévig repítette.

3. Többször kirakhatja a Rubik-kockát

Egy angol férfi több mint 25 évig próbálkozott azzal, hogy kirakjon egy Rubik-kockát, majdnem ráment a házassága is. A gyorsasági világrekordot azonban a holland Erik Akkersdijk tartja, akinek mindössze 7,08 másodperc kellett egy kocka kirakásához.



4. Végeztethet lézeres szemműtétet

A legújabb csúcstechnológiával végzett lézeres szemkorrekciós beavatkozások világszerte egyre népszerűbbek. A pár perces műtét kevés kockázattal jár, gyógyítható vele a rövid- és a távollátás, és a szemtengelyferdülés is.



5. Megmenthet egy életet!

Cornelia Nolan tíz perc alatt négyszer (azaz öt percenként kétszer) élesztette újra kisbabáját, miközben telefonon instruálta őt a mentőközpont ügyeletese. Cornelia pumpálta a 10 hónapos kisfia szívét, és mesterséges lélegeztetéssel tartotta életben a csecsemőt.6. Megházadoshat

2004. október 6-án Britney Spears és Kevin Federline egyfajta ad hoc esküvőt tartott egy kaliforniai stúdió kertjében. Az ötperces, polgári ceremónián platinagyűrűkkel pecsételték meg a házasságukat. Persze ahhoz sem volt szükség öt percnél több időre, hogy a házasság bombaként robbanjon a bulvárlapok címoldalain.

6. Elválhat

1895 februárjában a New York Times beszámolt Mrs. Sylvester Owen különös történetéről, aki öt perc alatt két férfitól is elvált. A hölgy ugyanis meglepetten vette tudomásul, hogy halottnak hitt férje még mindig él.

7. Az Egyesült Államok elnöke lehet

Múlt héten TV-nézők milliárdjai figyelték, ahogy Barack Obama letette az elnöki esküt. Obama a 37 másodperces eskütétel alatt kétszer is hibázott, ezért egy nappal később megismételte a procedúrát.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×