eur:
389.83
usd:
362.86
bux:
68067.67
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A homlokán hagyott lábnyom az árulkodó bűnjel

Egy lábnyom alapján próbálják elkapni azokat, akik megtámadtak és kiraboltak egy férfit Angliában - az árulkodó bűnjelet az áldozat homlokán "hagyták".

Johnathan Robinson a salfordi Golden Lion pubban dolgozik. Egyik este hazafelé tartott, amikor elgázolták egy autóval és elvitték az aznapi 2500 fontos (közel 800 ezer forintos) bevételt. A rendőrség gyanúja szerint egy négytagú banda támadta meg a férfit, akit úgy megvertek, hogy eltört a lába.

A helyi rendőrség gyilkossági kísérlettel gyanúsítja az elkövetőket, akik hagytak maguk után egy árulkodó jelet: egyikük úgy megtaposta a férfi fejét, hogy a homlokán ott maradt a cipőnyoma. A nyomozók most a rendőrség cipő- és lábnyomadatbázisában próbálnak rátalálni az elkövetőkre, és felvették a kapcsolatot a cipőgyártókkal is, hogy megtudják, milyen lábbelit viselhetett az elkövető.

A rendőrök szerint különös brutalitással követték el a bűncselekményt a bandatagok, akik közül feltehetőleg három megtámadta a kétgyerekes családapát, a negyedik pedig az autót vezette.

"Az autóban ültem, amikor kinyílt az ajtó, majd egy fickó elkezdett ütni, egy másik pedig azt üvöltötte, hogy adjam oda a pénzt. Sikerült kimenekülnöm az autóból, és elkezdtem futni a pub felé. Csakhogy a kocsival utánam jöttek, és elütöttek. Nem tudtam lábra állni, ráadásul fejen rúgtak, és elsötétedett minden. A következő dolog, amire emlékszem, az az, hogy az autó csikorogva elhúzott" - idézte fel a támadás emlékeit a 33 éves férfi.

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×