eur:
388.67
usd:
361.72
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

A gyakori szex káros hatása

Nagyobb esélyük van a prosztatarák kialakulására azoknak a férfiaknak, akik a 20-as, 30-as éveikben aktívabb szexuális életet élnek - de különösen azoknak, akik gyakran maszturbáltak.

A Nagy-Britanniában lévő Nottinghami Egyetem kutatói 800 férfit kérdezett meg arról, hogy milyen gyakran élt szexuális életet vagy végzett önkielégítést fiatalabb korában. A kutatás éppen ebben tért el a korábban végzett vizsgálatoktól: a fiatalkori szexuális magatartására fókuszált.

Az egyetem egyik orvosa, Polyxeni Dimitropoulou négyszáz, a daganatos megbetegedésben szenvedő embert hívott be a kutatáshoz, és a válaszokat összehasonlította egészséges emberektől kapott feleletekkel.

A résztvevőktől azt is megkérdezték, kaptak-e el valaha is valamilyen szexuális úton terjedő betegséget.

Kiderült, hogy a szexuálisan aktívabbak körében később sokkal nagyobb eséllyel alakult ki a prosztatarák. A kutatók ezt az aktus során a szervezet által termelt hormonok mennyiségével hozzák összefüggésbe, amelynek szerintük kulcsszerepe van a prosztatarák kialakulásában.

Az eredmények arra is rávilágítottak, hogy azoknak az embereknek, akiknél kialakult a rákfajta, legalább hat partnerük volt életük során, míg azoknak, akik egészségesek maradtak, átlagosan három.

A férfiak körében a leggyakoribb daganatos megbetegedés a prosztatarák. Elsősorban az idősebb férfiak betegsége, de 40 éves kortól már számítani lehet rá, esélye pedig az életkor előrehaladtával növekszik, ezért érdemes rendszeresen kivizsgáltatni a prosztatát, mert a korai felismerés jelentősen növeli a gyógyulás esélyét.

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.

Élőben a BL-elődöntő: Real Madrid–Bayern München 0-0

A Borussia Dortmund már a június elsejei döntő résztvevője, ma este eldől, ki lesz az ellenfele. A Real Madrid és a Bayern München csatája nyolc napja Németországban 2-2-re végződött, aki most nyer a Bernabéuban, továbbjut. Döntetlennél hosszabbítás (esetleg tizenegyespárbaj) következik.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×