eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Milyen lesz a Fehér Ház új kutyája? - Nézze meg!

A Közel-Kelet lángokban áll, a gazdaság pocsék állapotban van, mégis úgy tűnik, hogy Barack Obama legnagyobb dilemmája az, milyen kutyát vegyen a lányainak. A Fehér Ház kertjében valószínűleg egy labradoodle (labrador-uszkár keverék), vagy egy portugál vízikutya szaladgál majd.

Megválasztásának estéjén jelentette be Barack Obama, hogy kutyát készül venni két kislányának, a tízéves Maliának és a hétesztendős Sashának. A leendő amerikai elnök azóta állítólag több tanácsot kapott az ebbeszerzéssel, mint a külpolitikával kapcsolatban.

Úgy tűnik, az már eldőlt, hogy a Fehér Ház udvarán egy labradoodle - egy labrador és egy uszkár keveréke, vagy egy portugál vízikutya szaladgál majd. "Körbenézünk a menhelyeken, hátha felbukkan egy ilyen kutyus" - mondta a megválasztott elnök az ABC tévécsatornának adott interjújában.

Barack Obama nagyobbik lánya, Malia allergiás a kutyaszőrre, így a család csak olyan ebet választhat, amely nem hullatja a szőrét, ezért nem romlik tovább a kislány állapota. Ugyan egyetlen kutya sem teljesen hipoallergén, az American Kennel Club szerint ilyen szempontból a portugál vízikutya a legjobb választás.

Az új kutya olyan "keverék lesz, mint én" - mondta korábban Barack Obama, akinek édesanyja fehér amerikai, apja azonban fekete kenyai. Lehetséges tehát, hogy a labradoodle-nak jobbak az esélyei. Ilyen ebe van Joe Biden megválasztott alelnöknek is.

Bármelyik kutyát is választják Obamáék, a következő nagy kérdés az lesz, hogyan nevezzék el. Akadnak fogadóirodák, amelyeknél már több százan tippeltek úgy: az eb nevét már kiválasztotta a család. Ha a kutyust netán Osamának neveznék el, a fogadó tétjének ötszázszorosát nyerné meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×