eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Tényleg leáldozhat a csontsovány modellek kora

Nem a legvékonyabb, legfiatalabb és legszebb modellek a nyerők a hirdetéseknél - állítja egy új kutatás. Eszerint a nők jobban szeretik, ha a modellek reprezentálják a korukat, méreteiket és hátterüket. Úgy tűnik, leáldozóban van a valószínűtlenül vékony, földöntúli szépségek és az örök fiatalság modelljeinek.

A Dove egyik hirdetése nyerte a Kampány az igazi szépségért nevű versenyt. A hirdetés idős és testesebb hölgyekkel készült. Egy kutatás szerint más cégeknek is érdemes lenne követni a példát: a rendkívül vékony, fiatal és valószínűtlenül gyönyörű modellek ellen már régóta tiltakoznak a feministák és az egészségtudatos életmód hívei.

A mostani kutatás szerint - amit kétezer amerikai, angol, kínai, indiai, kanadai, brazil, kenyai és jordániai nő megkérdezésével készítettek - azt mutatja, hogy a nők kedvezőbben reagálnak az olyan hirdetésekre, amelyek a saját identitásukat tükrözik vissza.

A vizsgálatot a Cambridge-i Egyetem üzleti iskolája készítette. Mint az egyik vezetője, Ben Barry mondja, a nők érzékenyebben reagálnak valamire, ami jobban tükrözi a korukat, méreteiket és a hátterüket.

A 25 év alatti hölgyek persze nem kifogásolták annyira a klasszikus modelleket, mint az idősebbek, az ötven fölöttiek szerint viszont arculcsapás olyan fiatalokkal reklámozni luxuscikkeket, akik a való életben biztos, hogy nem tudnák megvenni azokat, míg ők már talán megengedhetik maguknak.

Ugyanakkor az eredmény nem jelenti azt, hogy a résztvevők teljesen elutasítanának némi "varázslatot". A modellek akkor a legszimpatikusabbak, ha látszik rajtuk, hogy a divatvilágból érkeztek, de hasonlítanak a hétköznapi emberre is.

Barry szerint a tanulság az, hogy egy vállalatnak különböző csoportokat reprezentáló modelleket kell alkalmaznia. A London Business School tanára, Paddy Barwise viszont úgy látja, nagy különbség van aközött, mit mondanak a nők, és ahogyan ténylegesen reagálnak a hirdetésekre. Ugyanakkor szerinte a vékony, fiatal modellek azért visszaszorulnak majd a társadalmi nyomás miatt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×