eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Rossz a kedve? Takarítson!

Portörlés, hastánc, a lakás átrendezése, éneklés egy kórusban - néhány jó tanács az ünnepek utáni rosszkedv elűzésére.

A karácsonyi ünnepek utáni első munkanapok a legtöbb ember számára nehezen indulnak. Ilyenkor nem könnyű visszarázódni a rendes kerékvágásba, lassan telnek a szürke hétköznapok, ráadásul még a tél nagyobbik része is előttünk áll.

Íme néhány ötlet, amellyel a testét és a  lelkét egyaránt felfrissítheti:

Masszírozza a testét zuhanyzás közben!

Testünk magától is képes arra, hogy megszabaduljon a méreganyagoktól, de néhány apró trükkel segíthetünk is neki. A reggeli zuhanyzás közben masszírozza testét öt percig egy durvább szivaccsal vagy zuhanykefével. A bokájától kezdve haladjon a teste közepe felé, gyengéd, körkörös mozdulatokkal, így felélénkítheti a vérkeringését, és vidámabban indul a nap.

Töröljön port!

Ha kész van a házimunkával, szó szerint élvezheti a jól végzett munka örömét, hiszen szervezete a boldogságért is felelős endorfint termel. A fizikai munka egyébként is csökkenti a stresszt: egyes kutatások szerint minden ötödik embernél jelentősen csökken a mentális problémák - például a depresszió - mértéke, ha hetente legalább 20 perc házimunkát végez.

Ültessen növényeket!

Az egészséges étkezésben sokat számít, ha a saját magunk által ültetett növényeket fogyasztjuk. Fűszernövényeket télen is ültethet a lakásban, kevés helyet foglalnak, ráadásul a vitamin- és tápanyagtartalmuk is nagyobb, mint a bolti fűszereké.

Kiránduljon, fusson, biciklizzen az erdőben!

Az erdők télen is várják a sportolni vágyókat! Szervezzen családi kirándulást a hétvégre, kocogjon vagy kerékpározzon a természetben! Néhány óra a friss levegőn, és jobban érzi majd magát a bőrében!

Hastáncoljon!

Az elpuhult izmok megerősítésének egyik legizgalmasabb módja a hastánc. Már hazánkban is működnek hastánc-iskolák, ahol rutinos hastáncosok és kezdők egyaránt gyakorolhatják a csípőringatás mozdulatait.

Vásároljon!

Ki mondta, hogy a bevásárlás nem jár testmozgással? Menjen el bevásárolni, és sétáljon közben akár kilométereket is! Ráadásul a karácsony utáni leértékelésekben biztosan talál magának néhány apróságot, ami igazán örömet okozhat.

Énekeljen egy kórusban!

Az éneklés felér az aerobikkal: erősíti az immunrendszert, fokozza a vérkeringést, megdolgoztatja az izmokat, sőt, a hasizmot is feszesebbé teszi. A csoportos éneklés bizonyítottan csökkenti a stresszt, és jó közérzetet biztosít.

Rendezze át a lakást!

Azzal, hogy átvariálja a nappaliban a bútorokat, nem csak új színt vihet életébe, hanem észreveheti otthonának eddig rejtett előnyeit is. Ráadásul a tologatással és a bútorok emelgetésével óránként akár 3-400 kilokalóriát is elégethet.

Menjen el egy masszőrhöz!

Nincs kényelmesebb módja a relaxálásnak, mint ha egy profi masszőr kezeire bízzuk magunkat! De ha van egy kis ideje, meg is tanulhatja a kényeztető masszázs titkait! Ebben számos oktató DVD és könyv segíthet, de a legjobb, ha beíratkozik egy masszázstanfolyamra!

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×