eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

"A kannabisz kevésbé ártalmas, mint a dohányzás és az alkohol"

"Komolyan át kell gondolni" a kormányzat kábítószer-politikáját - ezt javasolják brit kutatók, akik szerint a kannabisz kevésbé ártalmas, mint az alkohol és a dohányzás.

A vezető brit kutatókat is tanácsadói között tudó Beckley Alapítvány szerint nem lenne értelme betiltani a kannabisz-származékokat, mert annak semmiféle hatása nem lenne az ellátásra, viszont bűnözőként kezelnék a fogyasztókat.

"Bár a kannabisz fogyasztása ártalmas az egészségre, így a mentális állapotra is, relatív ártalmai sokkal kisebbek, mint az alkoholé és a dohányzásé" - olvasható az alapítvány szakbizottságának jelentésében.

Nagy-Britanniában a kormányzat azt fontolgatja, hogy a kannabisz-származékokat a mostani, kevésbé veszélyes C-ből átminősítené B-kategóriássá. A hatóságok elsősorban amiatt aggódnak, hogy egyre jobban nő a szigetországban a szupererős, úgynevezett skunk fajták aránya - ma már a lefoglalt anyag 80 százalékát ez adja. A skunk pedig mentális problémákat okoz.

A Beckley Alapítvány azonban arra hívja fel a figyelmet, hogy míg a világon mindössze két halálesetet okozott kannabisz, az alkohol és a cigaretta csak Nagy-Britanniában évente 150 ezer ember életét követeli. "A kannabisz okozta ártalmak többsége a tiltás: a letartóztatás és a bebörtönzés következménye" - hangsúlyozzák.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×