eur:
387.69
usd:
357.55
bux:
68172.79
2024. május 17. péntek Paszkál

Az egyház bocsánatot kért

Az anglikán egyház 150 év után bocsánatot kért Charles Darwintól, amiért félreértette az evolúciós elmélet kidolgozójának, a fajok eredetéről szóló művét.

Az anglikán egyház állásfoglalást adott ki, amely szerint túlságosan érzelmesen és félve közelített Charles Darwin művéhez, ezért félreértette azt. A nyilatkozatot az egyház közkapcsolatokért felelős igazgatója, Malcolm Brown írta alá.

A nyilatkozat kitér arra, hogy az egyház ugyanazt a hibát követte el Darwin esetében, mint a XVII. században a csillagász, Galileo Galilei esetében is.

Az állásfoglalás hétfőtől az egyház hivatalos weboldalán is elolvasható. Kérdés, hogy ennek 200 évvel Darwin születése után mekkora jelentősége van.

Az egyház által vitatott elmélet a fajok eredetéről 1859-ben jelent meg. Az elmélet alapvetően változtatta meg a tudományos felfogást, és ellentétes volt az egyház tanításaival.

Címlapról ajánljuk

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×