eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Kiverte a biztosítékot az óriási méretű hamburger

Egy amerikai gyorsétteremlánc 4520 kilojoulos hamburgert árusít. Táplálkozási szakértők szerint a cég teljes mértékben figyelmen kívül hagyja az elhízásról szóló egészségügyi figyelmeztetéseket.

A Hungry Jack nevű amerikai étteremlánc új reklámjában egy különleges hamburgert hirdet. A "Négyrakás Burger" a nevének megfelelően 4 marhahúspogácsát, 4 szelet sajtot, valamint 2 szelet bacont és barbecue szószt tartalmaz - mindezt egy cukrozott zsömle közé tömve.

A különlegesen nagy hamburgerért közel 6 dollárt, vagyis 1000 forintot kérnek. Saláta nincs benne, így kalóriatartalma egyenlő a nőknek ajánlott energiabevitel felével.

Nem véletlen, hogy az óriási hamburger kiverte a biztosítékot a táplálkozási szakembereknél, ugyanis 71 gramm zsírt, 34,7 gramm telített zsírt, 1930 gramm nátriumot és 74,8 gramm proteint tartalmaz.

A megkérdezett táplálkozási szakértők szerint a gyorsétteremlánc felelőtlen, amiért ezt a hamburgert árusítja, és teljesen szembe megy a sokat hangoztatott egészségügyi figyelmeztetéseknek.

Címlapról ajánljuk
Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

A hőmérsékleti beállítások mellett a klímaberendezések tisztítására és az egyes helyiségek rendszeres szellőztetésére hívta fel a figyelmet Noszek László főorvos. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: ha a környezetünkben megjelenő allergéneket felkavarja a berendezésekből kiáramló levegő, fokozódhatnak a panaszok, és akár asztmás roham is kialakulhat az érzékenyebb embereknél.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×