eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

A brit szemétből jól élnek a lengyelek

Vannak londoni lengyelek, akik abból élnek, hogy összegyűjtik és eladják, amit az angolok kidobtak. Sokszor ugyanis kiváló állapotban lévő, vagy kis munkával helyrehozható dolgok kerülnek a szemétbe arrafelé. Egy ottani lengyel magazin szerint ez is mutatja, hogy a gazdagsággal nem jár együtt automatikusan az ízlés is.

Megdöbbenti a brit "szemétkultúra" a londoni lengyeleket, az, hogy mennyi minden kerül a szemétbe arrafelé - a leleményesebbek felháborodásuk után azonban üzletet csináltak mindebből.

Ledöbbennek a guberálók, mik kerülnek ugyanis a szemetesládába Angliában. A pazarlás láttán többen föladták eddigi munkájukat, és hivatásos újrahasznosítókká avanzsáltak.

Mariusz Zach tájépítész például, aki öt éve költözött Britanniába, nem tudna megélni enélkül. "Egy komplett bútorkészletet találtam egy kuka mellett Délkelet-Londonban. Csak le kellett festeni, és egy-két helyen meg kellett javítani, olyan lett, mint új korában" - mondja.

"Vettünk egy autót a társammal, és azzal gyűjtjük össze, amit a házak előtt találunk kidobva, sokszor kiváló állapotban. Hozzá se kell nyúlnunk, egy az egyben használható dolgokat dobnak ki az angolok".

Rafal Arkiewiecz főbérlő pedig állítása szerint egész birodalmát a britek által leselejtezett tárgyakból rendezte be.

A Polish Express magazin azt írja: a britek mindent megvesznek, nem bírják fölmérni, mire van szükségük, bedőlnek minden reklámnak, Mint fogalmaznak, ez is mutatja, hogy attól, hogy valakinek sok pénze van, még nem biztos, hogy ízlése is van mellé.

Címlapról ajánljuk

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×