eur:
389.58
usd:
362.76
bux:
68012.06
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Tévéstábot mentett Putyin egy jól irányzott lövéssel - képekkel

Csapdába ejtett szibériai tigrist ment nézni Vlagyimir Putyin orosz kormányfő, aki a hős szerepében tért haza: egy jól irányzott lövéssel leterítette a kiszabadult, megvadult állatot.

Az orosz kormányfő természetesen nem lőtte agyon a legnagyobb, veszélyeztetett macskafélét, csak altató lövedékkel terítette le az állatot, amely váratlanul kiszabadult a csapdából, és a közelben álló tévéstáb felé rontott.

"Vlagyimir Putyinnak nem csupán sikerült egészen közelről megcsodálnia a hatalmas ragadozót, de meg is mentette a stábunk életét" - számolt be a hőstettről a tévécsatorna esti híradója.

A felvételeken bemutatták a tajgában puskával a vállán sétáló kormányfőt, aki segített a nemzeti park munkatársainak abban is, hogy műholdas adóvevővel ellátott nyakörvet tegyenek a tigris nyakára.

A szibériai (vagy Amur) tigris a legnagyobb testű nagymacska. A súlyosan veszélyeztetett alfaj a jelek szerint talán elkerülheti a kihalást, egyedszáma ugyanis tavaly száz éve nem tapasztalt nagyságot ért el. A szibériai tigris megmentése érdekében nyújtott nyugati segítségért most maga Putyin is köszönetet mondott.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×