eur:
388.51
usd:
360.88
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Négymillió internetfüggő gyermek él Kínában

Négymillió internetfüggő gyermek él Kínában, többségük az online játékok rabja. Li Csien-kuo, az Országos Népi Gyűlés Állandó Bizottsága egyik alelnökének beszámolója szerint az internetfüggő gyermekek a 18 év alatti internethasználók 10 százalékát teszik ki.

A vizsgálatból kiderült, hogy az internetre szokott gyerekek egészségét illetve életét súlyosan, és hátrányosan befolyásolta a világháló, sokuknál szociális problémák alakulnak ki. Különösen a vidéki internetkávézókban gyakori, hogy nem tartják be a gyermekek védelmével kapcsolatos előírásokat, néhány helyen a kiskorúak a pornográf és az erőszakos tartalmakhoz is hozzáférhetnek.

A politikus szerint minden internetkávézóban be kellene vezetni a netezők valódi név alapján történő regisztrációját, és azt is, hogy éjfélnél tovább egyik elérési pont se tarthasson nyitva. A nyitvatartási időn túl is vendégeket fogadó kávézók tulajdonosait pedig súlyosan meg kellene büntetni.

A kínai internetes játékok üzemeltetői tavaly nyár óta kötelesek ellátni játékaikat úgynevezett "rászokásellenes" szoftverrel, amellyel a felhasználók valódi nevük és személyi számuk megadása után kezdhetnek játszani. A játékos adatai alapján működő szoftver automatikusan korlátozza a kiskorúak játékidejét.

A napi három óránál többet játszó fiatalok játék során gyűjtött pontjainak felét törli a rendszer, az öt óránál is többet netező 18 év alattiak pedig minden addig szerzett pontjukat elvesztik.

Az érintettek szerint az intézkedéssel a kínai kormány nem ér el semmit, ugyanis az interneten keresztül nehéz lenne megmondani, hogy ki ül a gép előtt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×