eur:
389.72
usd:
362.67
bux:
68068.25
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Csak négy feleség maradhat!

82 feleségétől válik el egy 84 éves nigériai vallási vezető. Így csupán négy marad neki. Sokukkal harminc éve együtt van, és rengeteg, legalább 170 gyermeke van tőlük.

Bida emírjének szóvivője közölte, a 84 éves Mohammadu Bello Masaba eleget tesz annak a bírósági határozatnak, amely szerint négy kivételével el kell feleségeitől. Jelenleg 86 házastársa van, így 82-őt kénytelen elhagyni.

Masabát múlt héten ítélte halálra Nigéria legfelsőbb iszlám bírája. Az ítéletet megsemmisítették ugyan, de kilakoltatták otthonából az öreg vallási vezetőt.

Korábban a férfi azzal érvelt, hogy a Korán nem szab ki büntetést arra, akinek négynél több felesége van. "Nem szegtem meg semmiféle törvényt, ami megalapozná, hogy elűztek otthonomból. Minden feleségemnek van gyereke, többükkel harminc évnél is régebben élek együtt. Hogyan várhatják el tőlem, hogy két nap alatt hagyjam ott őket?" - tette föl a kérdést Masaba, akinek legalább 170 gyermeke van, és eredetileg 48 órát kapott arra, hogy elváljon. Most azt szeretné elérni, hogy két hetet kapjon erre.

Nigériában 2000-ben vezették be újra a saría, az iszlám vallási szokásjog szerinti ítélkezést. A bíróságok már számos embert ítéltek halálra házasságtörés miatt, de még egyiket sem hajtották végre.

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×