eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Poloskák lepik el a tömegközlekedési eszközöket

Brit szakértők szerint drámaian megnövekedett a kártevők száma a buszokon és a metrókon. A poloskák kedvenc helye ugyanis a kárpitozott ülés és a biztonsági övek rögzítése.

Az elmúlt évben drámaian megnőtt a poloskák száma a tömegközlekedési eszközökön - állítja egy angol szervezet, a Rentokil, amely a kártevő rovarok kutatásával és irtásával foglakozik.

Jelentésükből kiderül, hogy tavaly 40 százalékkal nőtt a tömegközlekedési eszközökön észlelt rovarfertőzésekkel kapcsolatos telefonos bejelentések száma. Hozzáteszik: az esetek kétharmadában poloskák okozták a gondot.

A poloskák kis helyen tenyésznek, és gyakran a kárpitozott ülések redőiben, valamint a biztonsági övek rögzítésénél tanyáznak. A Rentokil vezetője szerint a közlekedési eszközök nagy kihasználtsága miatt már nem ellenőrzik a rovarokat olyan alapossággal a forgalmas buszokon, vonatokon és repülőkön, mint korábban.

Savvas Othon hozzátette: minden apró hely ideális a poloskáknak, akik nagyon hosszú ideig is képesek élelem nélkül ellenni. A felnőtt poloskák barnák és fél centiméteresek. Harapásuk apró dudort okozhat a bőrön, ami órákig, vagy napokig is viszkethet.

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül
tudósítónktól

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×