eur:
389.28
usd:
361.63
bux:
67932.93
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Mérgezőek a népszerű indiai gyógymód csodaszerei

A depresszió és a magas vérnyomás ellen is gyógymódot kínáló népszerű indiai csodaszerekről kiderült, hogy mérgező anyagokat tartalmazhatnak.

Szakértők laboratóriumi vizsgálatoknak vetették alá azokat a csodaszernek kikiáltott indiai gyógykészítményeket, amelyek állítólag hatékonyak a depresszió, a magas vérnyomás és az alvászavarok ellen.

Az interneten beszerzett és az egyre népszerűbb ayurveda terápiához tartozó készítményekről kiderült, hogy azok nagy mennyiségben tartalmaznak ólmot, higanyt és arzént.

Ezek az összetevők hányást, hasfájást és májelégtelenséget, nagyobb dózisban pedig akár halált is okozhatnak.

A szakemberek 37 gyártó 193 interneten rendelt termékét vizsgálták meg, és kivétel nélkül mindegyikben találtak a felsorolt mérgező anyagokból.

Az indiai csodamódszer elsősorban Nagy-Britanniában hódít, és olyan sztárok alkalmazzák, mint Madonna vagy Naomi Campbell.

Címlapról ajánljuk
Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Május második napjáig adott határidőt a német pénzügyminiszter a minisztériumoknak a jövő évi költségvetés tervezetére vonatkozó kívánságaik előterjesztéséhez. A szabad demokrata Christian Lindner ugyanakkor már korábban utalt arra, hogy a fő "kívánságot" a szigorú megtakarítások jelentik. Ugyanakkor mindhárom koalíciós párt, a szociáldemokrata SPD, a Zöldek Pártja és a miniszter pártja, a liberális FDP is ragaszkodik ahhoz, hogy az általuk képviselt "vörös vonalakat" nem lehet átlépni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×